neděle 16. listopadu 2008

7 způsobů jak zrychlit počítač s Windows

Pozn. tento text je strojově přeložený pomocí translate.google.com, překvapivě je i srozumitelný :o) převzato z originálu zde

 

Každý ví, že Windows počítače mohou někdy zpomalit v průběhu času. I když nejde o vyčerpávající seznam řešení problémů, tato kolekce představuje sedm způsobů, jak zrychlit počítač.
Kompletní s krok-za-krokem návod a četné ukázky obrazovek, a to i začínajícím uživatelům mohou následovat tyto kroky. Na obrazovku schůdků a záběry jsou určeny pro uživatele Windows XP, ale uživatelé jiných verzí systému Windows může postupovat obdobným způsobem.
1. Defragmentaci pevného disku
V průběhu času, data na vašem pevném disku se rozprchnou. Defragmentace pevného disku staví vaše data zpět do pořadí, takže je snazší pro systém Windows, aby k nim. Z toho plyne, že výkon vašeho počítače bude zlepšovat.
2. Scan pevného disku
Má váš počítač někdy spadla, takže je nemožné, aby zavřel ho správně? Už jste někdy experienecd výpadek proudu? Tyto a další problémy mohou způsobit poškození vašeho systému souborů. Windows poskytuje utilitu nazývá scandisk, že bude automaticky detekovat a opravit většinu škod, zlepšení výkonu vašeho systému v procesu.
3. Vyhledávat viry
Viry mohou způsobit pohromu ve vašem počítači. Nalezení a čištění virů je vynikající způsob, jak zlepšit výkon vašeho systému. Existuje řada antivirových programů, aby si vybral z, ale O příručka pro antivirového softwaru obsahuje seznam prvních 7 antivirové programy pro Windows.
4. Podívejte se, spyware a adware
Spyware je software, který umožňuje podnikům sledovat, jaké stránky jste navštívili, nebo dokonce přístup k vašemu počítači. Adware je software, který zobrazuje reklamu. Oba využití systémových prostředků vašeho počítače a pomalu dolů. Odhalování a odstraňování programů povede ke zlepšení výkonu systému.
5. Odinstalovat nepotřebné programy
Odstranění programů, které si již můžete použít uvolnit místo na vašem počítači a urychlení vašeho systému výkonnosti. Nicméně, co potřebujete k odinstalaci programů řádně vidět mnohem zlepšení; zrušením jim není dost.
6. Upravte vizuálních efektů pro lepší výkon
Windows XP nabízí řadu zajímavých vizuálních efektů, jako animovaný oken a zeslabování menu. Tyto vlivy však mohou zpomalit váš počítač. V tomto tutoriálu se budete učit, jak se přizpůsobit vizuální efekty, aby odpovídaly vašim preferencím a plnění potřeb.
7. Stop Programy pro Windows počínaje od startu
Jedním ze způsobů, jak vám může výrazně urychlit práci na počítači je, aby se zabránilo programy od zahájení sami na start-up. Nejen že se nežádoucí programy zpoždění startu Windows, ale také pokračovat v zpomalit váš počítač, protože využívání systémových zdrojů.

Žádné komentáře:

Okomentovat