úterý 18. března 2008

doplnění k pokutám za špatné parkování

Trošku jsem si s kamarádkou právničkou ujasnil, jak se věci mají.

V podstatě se nic nezměnilo od předchozího postu, jen malé upřesnění, že podání vysvětlení lze učinit i poštou a to za použití šablony, která lze stáhnout ze serveru straznici.com, konkretne v sekci download.

Výsledek by měl vypadat takto:

Věc: vyjádření k výzvě o podání vysvětlení

Vážení,

na základě Vaší výzvy k podání vysvětlení dle paragrafu 11, odstavce 1. zákona č. 553/1991 Sb., o obecní policii Vám sděluji své písemné stanovisko.

Uvedené vozidlo RZ .........., tovární výroby ................, ............ barvy vlastním a prohlašuji, že jsem uvedeným vozidlem ve Vámi uvedeném termínu dne ........... v ..... na ulici ............... nejel ani neparkoval a tudíž nejsem osobou, která by se dopustila přestupku ve smyslu paragrafu 22 odst. 1 písm. d) zákona č. 200/1991 Sb.

K osobě řídící toto vozidlo uvádím, že je mi známá, ale s odkazem na ustanovení paragrafu 11 odst. 3 zákona č. 553/1991 Sb., o obecní policii, využívám svého práva a odmítám k této osobě podat vysvětlení, protože tato osoba je ve vztahu ke mně osobou blízkou a její újmu bych pocítil jako sobě vlastní.

Prohlašuji, že veškeré údaje mnou uvedené jsou pravdivé.

S pozdravem,

Váš Láďa

1 komentář:

  1. Jsou to pijavice.Alespoň trochu se člověk může bránit.Vřele díky

    OdpovědětVymazat